Sådan får du flere følgere på Instagram

Instagram er et socialt medie med fokus på billeder. Derfor er det en god platform for virksomheder til at dele deres produktbilleder. Denne guide viser dig, hvordan du kan få flere følgere ved at følge fem simple råd. Rådene har jeg selv brugt på en rejseblog, hvor vi gik fra 174 følgere til 816 følgere på ca. en måned.

Rådene kan bruges af virksomheder og privatpersoner, som gerne vil promovere sig selv via billeder. Til sidst i indlægget kommer jeg med et bud på, hvordan din virksomhed implementerer rådene.

Lidt om casen

 photo insta_zpscacaa052.jpg

Casen er rejsebloggen Nomadicdanes.com, som jeg har sammen med min kæreste. Den er på engelsk, og derfor har alle  følgere vores interesse. Instagram er helt fantastisk, hvis din virksomhed henvender sig til kunder i både ind- og udland.

Hvis din virksomhed kun henvender sig til danske kunder, kan du stadigvæk benytte rådene, da du blot bruger din Instagram profil på dansk i stedet for engelsk.

Da vi ikke brugte Instagram aktivt lå vi på ca. 170 følgere. Billederne på vores profil var alle sammen taget med mobil. Nu er de taget med et Nikon D40 kamera. Vi udvælger billeder, som vi vil bruge på vores Instagram profil og sender dem til os selv på e-mail. Herefter åbner vi dem på mobilen, og så kan vi dele billeder i høj kvalitet på Instagram.

På en måned er vi gået fra 170 følgere til 813 følgere ved at følge fem simple råd. I sidste ende kræver det hårdt arbejde, men du bliver belønnet for det. Vi har ikke været aktive hver dag på Instagram. Hvis vi havde været det, havde vi allerede nu haft 1000 følgere.

Du skal ikke holde weekend fra Instagram, hvis du vil have det optimale ud af det, da brugere er online hele tiden.

De fem simple råd, vi har brugt, stammer fra en podcast af yTravelblog med Lauren Bath (@laurenepbath on Instagram)Lauren Bath lever i dag af Instagram, da hun har over 300.000 følgere.

Trin for trin guide – Sådan får du masser af følgere på Instagram

Du skal blot følge disse punkter, hvis du vil have succes på Instagram. Jeg ved, at de virker, da det er sådan, at vi fik over 800 følgere (det stiger hele tiden.)

Når jeg har gennemgået punkterne, viser jeg dig, hvordan virksomheder får succes med Instagram.

1. Upload dine bedste billeder

Alle vores billeder er taget med et Nikon D40 kamera, og derfor er stort set alle vores billeder i høj kvalitet. Engang i mellem smider vi øjebliksbilleder op, som er taget med mobilen.

2. Læg billeder online hver dag

Dette punkt er vigtigt, for du stiger kun i følgere, hvis du bruger tid på det. Ellers er der ingen, som gider følge dig. Sociale medier er ligesom virkeligheden. Hvis du ikke fortæller nogen, at du eksisterer, glemmer de dig. Sådan er livet og sådan er Instagram. Vi poster ca. 3 gange fordelt udover hele dagen.

3. Brug relevante hashtags

Hvis du aldrig bruger hashtags, er det svært for nye følgere at finde dig. Brug derfor masser af relevante hashtags.

4. Smid dine hashtags ned i kommentaren 

Det kan virke forstyrrende for dine følgere, hvis du smider alle dine hashtags ind i beskrivelsen. Desuden er det begrænset, hvor mange hashtags, du har plads til i beskrivelsen. De vigtigste hashtags smider du ind i beskrivelsen af billedet og resten smider du ned i kommentarfeltet.

5. Engagér dig med andre brugere

Når du vil have følgere, skal du vise interesse for andre end dig selv. Du skal hele tiden holde øje med brugere, som har relevans for dig og din virksomhed. Kommentér og like hele tiden.

Sådan skal din virksomhed bruge Instagram

De fleste punkter kan du implementere med det samme i din virksomhed. Det er bare med at komme i gang.

Få en professionel fotograf til at tage en masse gode billeder, som I løbende kan poste på jeres Instagram firmaprofil. Her snakker vi ikke om kedelige produktbilleder. Del en masse billeder med dine produkter i fede omgivelser.

Vis dine kunder hvordan de kan bruge dine produkter i hverdagen. Almindelige produktbilleder er kedelige i længden, og der skal mere til at vække interessen hos brugere.

Det handler om at tænke produktbilleder på en ny måde. Et godt eksempel på dette er Fiji Water, som er begyndt at smide billeder online af deres vandflasker i smukke omgivelser fra hele verden. De kombinerer folks interesse for rejser med deres eget produkt.

Tænk på hvordan du kan promovere din virksomhed med fede billeder.

Lyt til dine kunder

Udover at du deler gode billeder i høj kvalitet i fede omgivelser, er det en god idé at dele kundernes billeder af dine produkter.

Lad dine kunder tage et billede af dem og dit produkt med deres mobiltelefon. I sidste ende er du jo mest interesseret i at vise omverden, hvordan kunder bruger dine produkter. Her er det selvfølgelig i orden med billeder i mobilkvalitet.

Du skal ikke være nervøs, hvis der ikke er nogen, der sender dig billeder i starten. Hvis du fortsætter med at bruge Instagram aktivt, skal det nok komme.

Husk at fortæl dine kunder at du gerne vil dele deres billeder af dit produkt. Fortæl det alle steder hvor jeres virksomhed er online. På Twitter, Facebook, Google+, dit nyhedsbrev og din hjemmeside.

På din hjemmeside kan du lave et banner, hvor du fortæller kunder, at de meget gerne må sende deres produktbilleder.

Når en kunde har købt et af dine produkter, venter du et par dage og sender herefter en besked til dem om, at du håber, at de er glade for produktet, og at de meget gerne må dele deres glæde på jeres Instagram profil.

Bliv ved og ved og ved

I skal blive ved med at bruge Instagram. Selvom I har mange følgere, skal I hele tiden minde jeres følgere om, at I findes.

Sociale medier er moderne salgs- og kommunikationskanaler, og de skal derfor hele tiden vedligeholdes for at have relevans. På samme måde som du også bliver ved med at sælge produkter.

Det er en god idé at opsætte nogle mål for, hvad I gerne vil opnå med Instagram, så I på den måde ved, om jeres tid på mediet er det hele værd. Der er i dag mange sociale medier at vælge i mellem, og I bør altid overveje jeres tid på dem.

Husk at sociale medier ikke holder weekend, så det skal jeres Instagram profil selvfølgelig heller ikke gøre.

Det kræver hårdt arbejde at få succes på Instagram. Det gode er, at I bliver belønnet for jeres hårde arbejde med det samme. Det er sådan set bare med at komme i gang.

Hvis du vil have hjælp til, hvordan I kan implementere Instagram i jeres virksomhed, er I selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

2 replies
 1. Mathilde
  Mathilde says:

  Hey Hans

  Tak for dine tips. Skønt at se, at der er nogle der holder ligeså meget af Instagram som jeg selv. Og du har ganske ret – det kræver vedholdenhed at bibeholde følgere. Flot arbejde 🙂

  Mathilde

  Svar
  • hjhansen
   hjhansen says:

   Tak 😀

   Instagram er fantastisk.

   Min kæreste og jeg bruger det meget til at dele vores mange rejsebilleder, men man kan selvfølgelig bruge det til meget mere end det. Mange ser nok Instagram som noget, de kun kan bruge til personligt brug. Men sådan behøver det ikke at være.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.