Ny app: 30/30 – Få styr på din arbejdsdag

Da en ven sendte app’en 30/30 til mig, tænkte jeg: “Åhh nej. Ikke endnu en app til at styre min arbejdsdag.” Jeg prøvede den heller ikke lige med det samme, da de fleste apps ofte ender med at være en overspringshandling fra arbejde.

Men i går valgte jeg alligevel at overspringshandle sammen med min nye app. 😀

30/30 er faktisk en ret god app, hvis man gerne vil planlægge sin dag bedre. Jeg valgte at prøve den i går, da den metode, jeg hidtil havde brugt, ikke virkede særlig godt. Normalt arbejder jeg i 45-50 min og holder pause i 10-15 min. Hvis jeg arbejder godt, så fortsætter jeg selvfølgelig med at arbejde, og det er faktisk en af de ting, som fungerer virkelig godt med 30/30 app’en. For her kan du forlænge opgavens tid løbende. Det er lidt mere besværligt, hvis du bruger et almindeligt ur.

Pt. er den kun til iphone og ipad.

Hvad kan den

For at gøre det lidt lettere at forstå hvad app’en kan, bør du starte med at se videoen.

Der er ikke noget bedre end en video, der forklarer det hele. 😀

Du kan skrive de ting ind, som du gerne vil nå, og hvor lang tid hver opgave må/skal tage.

Når du sætter app’en i gang, tæller den ned. F.eks: Hvis du har udfyldt, at du vil svare på e-mails i 30 min, så tæller den ned derfra. Når de 30 min. er gået, starter en alarm. Herefter fortsætter du til en ny opgave.

Hvis du f.eks. vælger: E-mails i 30 min., skrivning i 30 min. og pause i 10 min, så vil den efter pause i 10 min. gå videre til e-mail. På den måde forsætter den, indtil du siger stop.

Hvis der er en opgave, som du skal bruge længere tid på, trykker du bare, at du skal bruge 5+ min. Hvis du er færdig med en opgave, kan du trække minutter fra opgaven, eller du kan vælge, at du er færdig med opgaven. Herefter bliver du sat i gang med næste opgave.

Hvis du skal holde en ekstra pause, og ikke vil tage tid fra din opgave, kan du også sætte den på pause. Jeg bruger denne funktion, når jeg spiser frokost.

Sådan bruger jeg den

I videoen viser de, at du kan skrive en masse opgaver ind, og så har du et par minutter til hver opgave. Det virker ikke særlig godt til mit brug. Det skyldes nok, at jeg allerede bruger Podio, hvor alle mine daglige opgaver står. Det er simpelthen bare en kæmpe overspringshandling, hvis jeg skal skrive det hele ind i 30/30.

Men jeg synes stadig, at app’en er virkelig god, da den tvinger mig til at tænke over, hvad jeg skal lave lige nu.

Jeg har derfor valgt at lave to lister (en liste er der, hvor du kan skrive en masse opgaver ind.)

En “morgenliste” og en “arbejdsliste”.

Morgenlistens opgaver

E-mails = 20 min.

Tjek dagens opgaver igennem (i Podio) = 5 min.

Morgenkaffe = 30 min.

Valgfri skrivning (f.eks. denne blog) = 30 min.

Herefter går jeg direkte i gang med min arbejdsliste.

Arbejdslisten består af

Arbejde udfra opgaver i Podio = 45 min.

Pause = 10 min.

Det interessante ved 30/30 er, at du ikke behøver at fylde en time ud. Den er helt ligeglad med, hvad klokken er. Den siger bare, at jeg skal arbejde i 45 min, hvorefter jeg skal holde en pause. That’s it.

Hvis du har brug for en app, som kan holde styr på tiden for dig, er denne app virkelig god. Især fordi den er gratis.

Tjek app’en ud her. (deres hjemmeside)

Ellers kan du finde den i iTunes store.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *