Kold tyrker er ikke vejen frem med sociale medier

De fleste kender til følelsen af, at de bruger alt for meget tid på sociale medier. I afmagt prøver mange en kold tyrker af sociale medier. Denne metode bliver mest brugt, når du ikke føler, at du når de ting, som du gerne vil.

Det er de færreste, som har et mål om at nå at læse en masse opdateringer på sociale medier. Facebook, Twitter, Google+ osv. er fantastiske medier til at overspringshandle.

Jeg prøvede selv en kold tyrker på et tidspunkt, og jeg fik lavet en del arbejde, men jeg følte mig ret uinspiseret i den periode, da jeg ikke længere havde den store kontakt med omverden.

På overfladen virker det som en god idé med en kold tyrker, da du sagtens kan undvære folks statusopdateringer om deres løbetider, børn osv. I hvert fald hvis vi kun har fokus på det arbejdsmæssige.

Men efter at jeg afsluttede min kolde tyrker og begyndte på sociale medier igen, er jeg kommet frem til, at der er flere gode ting forbundet med sociale medier end dårlige. Ikke overraskende!!!!

Der er simpelthen mange gode grunde til at bruge sociale medier. Både privat og arbejdsmæssigt. Det kommer selvfølgelig an på, hvad dit arbejde består af.

Hvis du har lyst til at droppe sociale medier, vil jeg i stedet opfordre dig til, at du lærer at bruge sociale medier på en konstruktiv måde.

Du skal lære at bruge sociale medier, da der er masser af vinde med dem. Du kan følge med i, hvad der sker omkring dig og som virksomhed bør du være på dem.

Kold tyrker viser, at du har et problem

Hvis det kommer dertil, hvor du har brug for en kold tyrker fra sociale medier, har du et alvorligt problem. Det er tid til at tænke over, hvad det helt præcist er, at du overspringshandler fra. Laver du noget, som du ikke synes er sjovt? Er du dårlig til at prioritere din tid?

Problemet ved at undgå sociale medier er, at du går glip af alle de muligheder, som du finder på dem. Når sociale medier bruges korrekt, giver de os virkelig meget tilbage. Du kan finde gode råd, få inspiration eller måske bare slappe af, mens du ser videoer med katte. Hvis valget står mellem TV og sociale medier,  ved jeg godt, hvad jeg ville vælge fra.

Hvis du har prøvet en kold tyrker fra sociale medier, eller har overvejet det, kender du nok følelsen af ikke at nå de ting, som du gerne vil. Det er let at kaste sit had på sociale medier, da du i stedet for at arbejde har brugt den seneste time på at opdatere din browser for at se, om der er nogen, der har svaret på din seneste statusopdatering.

Jeg husker dog tiden inden sociale medier, og der var der nu også perioder, hvor man ikke lavede noget som helst. Dengang stirrede man bare ud i luften, så TV, læste avisen eller snakkede med sine venner.

Med sociale medier kan mange have svært ved at fokusere, og derfor virker en kold tyrker som den eneste oplagte mulighed. Men jeg vil opfordre dig til at finde ud af, hvad det helt præcist er, at du flygter fra? Måske det er tid til at bruge din tid anderledes, hvis det du laver ikke længere er sjovt.

Kold tyrker fjerner også de gode ting ved sociale medier

Der er mange fantastiske ting ved sociale medier, og de ting mister du også, hvis du stopper med at bruge dem. At undgå sociale medier er lidt ligesom at cutte alle sine venner eller kæreste ud af ens liv, fordi du simpelthen bruger for meget tid på dem. Det er ikke en holdbar løsning i længden. Lær i stedet hvordan du kan bruge sociale medier på en brugbar måde. Tænk over hvad du godt kan lide ved sociale medier.

Du kan prøve at opstille nogle regler for, hvornår du går på sociale medier. Nogen har gode erfaringer med kun at gå på sociale medier, når de drikker kaffe. Personligt prøver jeg først at gå på sociale medier, når jeg har arbejdet i fire timer. Til sidst i indlægget kommer jeg med nogle eksempler på social medie regler, som du kan indføre i dit liv.

Et andet problem med en kold tyrker er, at når du begynder på sociale medier igen, ender du med at ryge tilbage i samme gamle spor. Derfor fungerer det bedre med nogle faste regler fremfor bare at undgå sociale medier.

Derfor er sociale medier fantastiske

Det, jeg især opdagede, da jeg forsøgte mig med en kold tyrker, var, at jeg ikke var særlig inspireret til at skrive nogle indlæg i denne periode. Det er selvfølgelig et problem, hvis man lever af at skrive. Alle kan dog blive inspireret på den ene eller anden måde ved at bruge sociale medier.

Mennesker bliver inspireret af hinanden, og det er ikke en god idé at isolere dig fra omverden. Uanset hvilken branche du arbejder inden for, kan du finde masser af inspiration på sociale medier.

Sociale medier afspejler meget godt de ting, som du interesserer dig for. Hvis din Facebook eller Google+ er røvkedelig, bør du nok overveje, om du har de rigtige venner.

Du har selvfølgelig kun brug for regler, hvis du synes, at du har et problem. Regler for sociale medier kan være fornuftige, hvis du har en tendens til at bruge for lang tid på sociale medier.

Cut ned – men drop dem ikke.

Forslag til regler

Det er ikke meningen, at du skal indføre alle disse regler. Prøv nogle af dem og find ud af, hvad der virker for dig.

–  Vælg et tidsrum hvor du ikke må gå på sociale medier. (f.eks. arbejdsdagens første fire timer)

– Tjek først sociale medier når du har nået de ting, som du gerne vil opnå den dag.

– Tjek kun sociale medier samme tidspunkt hver dag. (F.eks. morgen hvis du godt kan lide at starte din dag med at vide, hvad der er sket derude. Eller hvis dit job kræver, at du skal vide, hvad der er sket omkring dig.)

– Tjek kun sociale medier på din mobil og brug kun computer til at arbejde.

– Vælg et sted hvor det er ok at tjekke sociale medier. (Så du ikke bare er online alle steder. F.eks. en sofa)

Hvad er din erfaring med regler for sociale medier?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.