Information overload

En af de allermest fantastiske ting ved Internettet er, at du kan finde information om alt. Du kan blive ekspert inden for et område ved at låse dig inde i et mørkt lokale (kun med lyset fra din computer) og læse alt om et emne. For at få adgang til alt denne information skal du blot have en computer og Internetadgang.

Det gør, at du bliver nødt til at ændre adfærd for at kunne følge med. Taberne er dem, som ikke omstiller sig, og ikke forstår at information kan være gratis og samtidig penge værd. At du kan finde information gratis på Internettet betyder ikke, at du ikke kan tjene penge på information.

Det skyldes, at vi lever i en tid, hvor vi alle sammen lider af Information overload. Vi kan ikke overskue, hvor vi skal starte, når vi skal i gang med et nyt emne. Blandt værdifuld information (guldet) gemmer sig masser af ligegyldige informationer (junk).

Hvad er Information overload?

Information overload er, når du har adgang til så meget information, at du ikke længere kan overskue det. Vi får informationer over det hele. Tekst, videoer, podcast, TV, bøger, akademiske rapporter, lydbøger, wikipedia, blogs, kurser, webinars, social medie statusser, reklamer osv. Hvis du prøver at følge med i det hele, lider du allerede af Information overload. Det kan være alt fra nyheder om krigen i Afghanistan til 10 gode råd til, hvordan du forbedrer din søgemaskineoptimering.

Information overload er den situation, hvor du kan sætte dig ned og gå i gang med at læse alt information uden nogensinde at blive færdig, for der er altid lidt mere, som du bør læse. Du kan altid blive klogere, og det er kun tiden, som begrænser dig.

Alt information kan deles op i junk eller guld.

Junk

Det er alt den viden, som du egentlig godt kan undvære, og som stjæler din tid for at fuldføre noget meningsfuldt.

Junk kan sagtens bruges som afstressning, hvis du begrænser brugen af det. Junk skal betragtes som underholdning. Vi kan godt undvære det, men vi bruger tid på det, fordi vi bliver glade af at se det. Hvem elsker f.eks. ikke at se på katte på Youtube?

Hvad der er junk for den ene person, kan sagtens være guld for en anden. I 4-Hour Workweek skriver Tim Ferriss f.eks., at man ikke behøver læse nyheder, da de blot spilder ens tid. Hvis du gerne vil være spindoktorer for en politiker, er det en god idé at følge med i samfundet omkring dig. Det handler om at tænke over, hvad man tillægger værdi i ens liv. Hver gang du læser en nyhed, kan du spørge dig selv om, hvorfor du læser denne nyhed?

Hvis du har en Mac, kan du bruge “Reading list (læseliste)” funktionen. Her gemmer du alle de nyheder, som du får lyst til at læse. Senere på dagen vurderer du, om det er guld eller junk. De fleste nyheder er junk, og når du begynder at gemme dem på en læseliste (vurderingsliste), ender det gerne med, at du ikke gider læse nyheden. Den var blot en overspringshandling i nu’et.

Guldet

Det er selvfølgelig den information, som vi gerne vil have overvægt af. Det er alt det, som gør dig klogere på det, som du godt vil være klogere på. Som sagt kan det være forskelligt, hvad der er værdifuldt fra person til person.

Det hele bunder i, at vi har begrænset tid, og i erkendelse af det kan vi ligeså godt bruge tiden på at læse noget, som øger vores viden inden for et felt, som vi interesserer os for.

Information overload er din redning

Jeg taler tit med folk, som ikke mener, at man kan tjene penge på information mere, da alle mennesker kan skaffe viden gratis på Internettet. Det er en forkert tankegang, da man glemmer, at der er så meget information, at du ender med stress, hvis du skal forholde dig til det hele.

Uanset hvad du interesserer dig for, kan du være sikker på, at der findes masser af gratis information om emnet. Dine kunder kan vælge at spørge dig, eller de kan vælge selv at læse alt den gratis information. Heldigvis for dig har de begrænset tid.

Du bliver gatekeeper for alle de mennesker, som godt vil vide mere om dit emne, men som ikke selv gider bruge tid på at finde relevant indhold. Det er uanset, hvad du interesserer dig for. Inden for alt fra kost, SEO til styrketræning kan du finde masser af gratis information. Meget af denne information kommer med forskellige budskaber og løsninger. Hvis man prøver at finde ud af, hvad der er sandt eller falsk, ender man ofte med Information overload.

Derfor sulter folk efter nogen, som kan skabe en holdning på vegne af dem. Gatekeepere som de kan følge. De kan ikke selv overskue at finde ud af, hvad der er op og ned inden for et given felt. Derfor vælger de dig som ekspert, hvis de føler, at du præsenterer ting for dem på en simpel og overskuelig måde.

Pludselig er din information noget værd, da andre mennesker tillægger din information en værdi. Måske ved de godt, at de kan finde information om dit emne gratis på Internettet (det gør de), men det er underordnet.

Når du præsenterer ting på en simpel måde, så lytter folk også til dig.

2 replies
 1. Henrik
  Henrik says:

  Når der er overflod af noget, er der mangel på noget andet. I dette tilfælde er der mangel på opmærksomhed og en overflod af information.

  Så er kunsten bare at finde frem til dem der rent faktisk vurderer deres tid som værende værdifuld, så de vil betale for den rette information 🙂

  Svar
  • hjhansen
   hjhansen says:

   Hehe ja helt sikkert. Plus man bør vurdere sin egen tid, så man ikke bruger den på masser af ligegyldige informationer. 😀

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *