Få Facebook på din hjemmeside eller blog

Note: Pt. er billederne i dette indlæg taget ned. Hvis du har problemer med at oprette en Facebook side, kan du skrive til hjh@wordsmatter.dk.

Hvis du har en firmablog og en Facebook side, kan du tilføje din Facebook side på din firmablog. På den måde bliver det let for dine bloglæsere at finde dig på Facebook. Det har den fordel, at når folk følger dig på Facebook, er der langt større chance for, at de læser dine blogindlæg. Du skal ikke regne med, at folk hele tiden husker at læse på din blog.

Du behøver ikke bruge WordPress for at bruge denne guide, da du får en html kode, som du kan indsætte på alle blogs. Men du skal bruge Facebook :-D. Til WordPress findes der en række plugin, men her bruger jeg Facebook Developers til at få din Facebook side på din blog. Her kan du skabe en række forskellige sociale plugins til din blog/hjemmeside. Det kommer vi tilbage til.

I denne guide laver jeg først et App ID og efterfølgende opretter jeg et social plugin, så du kan få facebook på din hjemmeside. Du behøver ikke at oprette et App ID hos Facebook Developers, men jeg anbefaler, at du gør det, da det er godt at have til en anden gang. Men hvis du ved, at du kun kan skal bruge en Facebook side på din hjemmeside eller blog, er der ingen grund til, at du gør det.

Sådan opretter du et App ID

1. Du skal være logget ind på Facebook.

2. Gå til https://developers.facebook.com/

3. I menuen trykker du på “Apps.”

4. Vælg “Registrer nu!” og udfyld punkterne.

5. Vælg “Opret ny applikation” (Create New App.)

6. Herefter udfylder du, hvad din App skal hedde. Det er lettest, hvis du kalder den for dit firmanavn.

7. I første omgang behøver du kun udfylde din e-mail adresse.

Nu har du et App ID hos Facebook Developers. Det er godt at have til en anden gang. Lige i denne sammenhæng er det ikke vildt vigtigt, men nu har du lavet det. 😀

Sådan får du Facebook på din hjemmeside eller blog

Det er faktisk vildt simpelt at få Facebook på din hjemmeside eller blog. Det er især let, hvis du benytter WordPress. Men du behøver som sagt ikke at bruge WordPress.

1. Gå til https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Her får du en lang liste over sociale plugins, som du kan indsætte på din blog. Den mest brugte er deres “Like Button.” Men alle sammen laves på samme simple måde. Men her vil vi lave en Facebook side på din blog og derfor vælger vi “Like Box.”

2. Tryk på “Like Box.”

3. Udfyld den ligesom jeg har gjort på billedet. Url er url’et til din Facebook side. Du skal selv beslutte dig for, hvor stor din like box skal være. Det er meget individuelt, hvad der passer ind på din hjemmeside eller blog. Men prøv dig frem. Hvis du ikke synes, at den passer, kan du bare lave en ny “Like Box.”

I “Stream” vælger du, om brugere skal se dine sidste indlæg fra din Facebook side.

I “Show Faces” vælger du, om brugere skal have mulighed for at se ansigter. Det bliver en meget upersonlig “Like Box,” hvis du fravælger ansigter.

4. Tryk “Get Code.”

Du får en kode, som du skal indsætte på din blog. Det er som sagt lettest, hvis du bruger f.eks. WordPress, da det virkelig er let at indsætte koden. Du vælger IFRAME. Tager en kopi af koden.

 

Sådan indsætter du koden i WordPress

1. Log ind i dit WordPress kontrolpanel.

2. Vælg “Udseende” og “Widgets.”

3. Under tilgængelige widgets finder du “tekst” og trækker den hen til det sted, hvor du gerne vil have din Facebook side like box.

4. Nu kan du kopiere koden fra Facebook Developers ind som tekst. Du skal ikke angive titel.

Nu kan besøgende på din (WordPress) blog se din Facebook side

 

.

13 replies
 1. Martin Nielsen
  Martin Nielsen says:

  Hej
  jeg overvejer at skifte vores facebook side ud med en gruppe, og er derfor ved at undersøge hvad muligheder der er.
  Lige nu har jeg en likebox til vores FB side -brugt din guide- men jeg forsøger at lave en tilsvarende box til vores gruppe, uden held. Som jeg forstår det blander du fænomenet FB side og FB gruppe lidt eller hvad ?

  Svar
 2. Kira Leth
  Kira Leth says:

  Jeg har også prøvet at få implementeret FB på min wordpress website, en jeg har det problem at når linket ligger på min FB-side, så virker det ikke hvis man er på via sin iPhone.

  Det virker heller ikke uden app’en (altså hvis jeg selv kopierer linket fra mit blogindlæg i wordpress og lægger ind på min side)

  Hvor er det at det går galt for mig???

  Tak for en god og udførlig guide 🙂

  Svar
  • hjhansen
   hjhansen says:

   Hej Kira

   Bare lige for at afklare. Oplever du problemer med nogen ting i guiden?

   Er problemer, du beskriver, på selve din FB side eller på din WordPress hjemmeside? Bare så jeg svarer på det rigtige. 😀

   Svar
 3. Mila
  Mila says:

  Hejsa
  Jeg har kæmpet med at få den lavet, men det er som om koden ikke virker.

  Nogen ideer til hvad der kan være galt?

  Jeg er dog også i tvivl om hvorvidt det er den rigtige mulighed jeg vælger, jeg vil nemlig gerne have en FB boks på min blog der siger FIND OS HER… og lissom henviser på den måde. Er det denne LIKE Boks?

  Svar
 4. Kim Pedersen
  Kim Pedersen says:

  I din guide pkt. 4 skal man i step 2 “Bekræft din konto” skrive et telefonnummer og modtage en sms med en kode. den sms kommer aldrig da det ikke understøttes for danskere. Hvad gør jeg galt?

  Svar
  • hjhansen
   hjhansen says:

   Jeg kan ikke selv lige få starten frem, da jeg allerede er registret. Du kan ikke få lov at vælge uden tilmeldning til mobilnummer? F.eks. hvis du lader være med at skrive det, eller hvis du får sendt en kode til din e-mail?

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.