Torsdagstip: Disse hjemmesider hjælper dig, når du skriver

Vintage Chalkboard

Når du skriver tekst på internettet, er der en række hjemmesider, som kan hjælpe dig til at gøre din tekst bedre. Jeg har tidligere skrevet om, hvilke skriveprogrammer, som du kan benytte helt gratis.

Her får du et par gode råd til nogle hjemmeside, som du altid bør bruge, når du skriver tekst, mens du har adgang til nettet. Dvs. stort set altid.

Sproget.dk

sproget.dk

Fantastisk hjemmeside som indeholder alt, du skal vide om det danske sprog. Inden jeg skrev dette indlæg, troede jeg faktisk, at det var Dansk Sprognævns hjemmeside. Men faktisk er det et samarbejde mellem kulturministeriets institutioner for sprog og litteratur, Dansk Sprognævn og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. Hvor de to sidste står for redigeringen af sproget.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du staver eller bøjer et bestemt ord, kan du slå det op her. Du får også betydningen af ordet og adgang til en synonymordbog, hvis du hellere vil bruge et andet ord.

På hjemmesiden kan du også læse om retskrivningsregler, hvis du f.eks. gerne vil vide, hvordan du sætter komma.

Hjemmeside: Sproget.dk

Google Adwords

Adwords er egentlig et reklamemodul, hvor du kan finde ud af, hvilke ord som du skal købe hos Google. Men for at du kan købe ord, som folk søger på, har Google givet dig mulighed for at se, hvad brugere søger på.

Du skal blot oprette en konto hos dem, og så har du adgang til deres “Søgeordsplanlægning.” Den giver dig forslag til, hvilke ord folk søger på udfra det ord, som du skriver.

Det giver dig en idé til, hvad folk egentlig interesserer sig for, og hvis du gerne vil have at dit indhold skal kunne findes på Google, er det en god idé at holde øje med disse ord. Du skal selvfølgelig stadig skrive kvalitet, men det er alligevel rart at vide, hvad der bliver søgt på.

Hjemmeside: Google Adwords

Google

Alle bruger nok allerede Google, når de søger. Det gode ved Google er, at du også kan søge på ord, hvis du er i tvivl om, om du har søgt på det korrekt. Når du har stavet et ord forkert på Google, retter den det for dig.

Vær OBS på at Google selvfølgelig godt kan tage fejl. Derfor er Sproget.dk en bedre løsning for dig. Det gode ved Google er, at det er langt hurtigere at slå ord op.

Hvis du skal slå mere end ord op, er det også helt fantastisk. Hvis du f.eks. lige har glemt et bestemt ordsprog. Her finder Google frem til det rigtige.

Hvis du har en hjemmeside, som du altid bruger, når du skriver tekst, må du meget gerne dele den med os andre i kommentarfeltet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *