Content marketing er det nye sort

Næsten alle steder på nettet bliver der snakket om content marketing. Det handler om at lave indhold, som folk gider at dele.

Der er ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at lave content marketing, for uanset hvad du er god til, kan du finde en platform, som passer til dig.

Hvis du elsker at skrive, er det helt oplagt, at du skriver blogindlæg. Hvis du ikke kan lide at skrive, kan du lave videoer og smide dem på Youtube.

Content marketing er redningen for alle de kommunikationsfolk, som universiteterne har uddannet i spandevis. Nu kan deres kompetencer pludselig bruges til noget, da indhold på Internettet skal kommunikeres rigtigt ud, så indholdet bliver delt og læst.

Hvad er content marketing?

Content marketing handler om at producere indhold, som kan tiltrække og skabe unikke kunderelationer. På wikipedia.dk skriver de, at det bruges til at engagere og tiltrække nuværende og potentielle målgrupper. Det er rimelig nøjagtigt, da det i sidste ende handler om at skabe unikke kunderelationer. Men det går faktisk også udover det, da dine konkurrenter også ser dig som en væsentlig spiller på markedet, når du deler din erfaring med dem.

Når du benytter content marketing (og du ved noget) vil dine konkurrenter se dig som ekspert. Det er utroligt værdifuldt, hvis du bliver delt af andre inden for dit felt. De er ikke din målgruppe med hensyn til at tjene penge. Men de er i din målgruppe, hvis du vil anses som ekspert.

Det er svært at sælge din viden til en anden ekspert. Men da økonomi heldigvis ikke er et nulsumsspil, har det ingen betydning. Det er bare med at dele alt dit indhold. Også til konkurrenter. Det skaber troværdighed, og dine kunder og potentielle kunder ved alligevel godt, at der er konkurrenter på markedet.

Content marketing kan være alle mulige former for indhold. Tekstindhold, videoindhold, foredrag, magasiner, podcasts osv. På Internettet er det især blogs, videoindhold (youtube), podcasts, nyhedsbrev, webinars, der fylder rigtig meget. Der er masser af platforme at dele indhold på. Det er bare med at vælge det, som passer til dig.

Derfor snakker alle om content marketing

Virksomheder har længe brugt content marketing til at dele deres indhold. Før internettet kunne det f.eks. være, at virksomheden lavede et magasin, som blev delt gratis ud. Det gav virksomheden en god platform til at dele deres viden med kunder og ikke-kunder.

Så kom Google

Jeg husker tiderne inden Google, da det var umuligt at finde noget som helst på Internettet. Du kan prøve at bruge Facebooks søgefelt, hvis du gerne vil vide, hvordan de gode gamle dage var.

Google fik alt til at handle om placering i Google. Alle der arbejder med nettet, har nok flere gange  oplevet kunder, som næsten ikke engang kan sende en e-mail, sige: “Jeg vil ligge nr. 1 på Google.” Det siger lidt om, hvor meget en god Google placering betyder.

Det stigende fokus på Google, betød dog også, at tekstindholdet på hjemmesider handlede om at skrive til Google, mere end det handlede om at skrive til mennesker. Det er den slags indhold, som ingen gider dele.

Google har sidenhen lavet nogle opdateringer, som gør, at godt indhold har en vigtig rolle. Det har de selvfølgelig lavet, da du gerne vil finde relevante søgeresultater fremfor ligegyldige spamsider.

Og så kom sociale medier

Med sociale medier er det blevet langt lettere for (for)brugere at dele indhold med andre (for)brugere. Det betyder også, at de brokker sig højlydt, hvis der er noget, de er utilfredse med.

Nu skal du skrive indhold, som forbrugere gider læse. Det gavner både i Google, og det gavner især din virksomhed, hvis du laver indhold, som forbrugere gider dele med andre forbrugere. Hvis dit indhold bliver delt, har du gang i en omgang god content marketing.

Du bliver anset som ekspert inden for dit arbejdsområde. Forbrugere søger mod dig, når du producerer indhold, som gør dem klogere. Det er vigtigt, at du her bruger de sociale medier til at få dit indhold ud til omverdenen.

Alle kan dele indhold om noget

Når du interesserer dig for et område, har du helt sikkert en viden, som du kan dele med andre. Del dine erfaringer og du får helt sikkert også læsere og bliver delt på sociale medier.

Hvis du ikke mener, at du har noget relevant at dele med andre, skal du huske på, at du ikke skal overbevise eksperter men helt almindelige mennesker, som ikke har den samme viden som dig. De vil sætte stor pris på, at du deler indhold med dem.

Alle virksomheder har en unik viden og erfaring om deres branche. Det er denne viden, som virksomheder skal dele med omverdenen.

Vi bliver alle sammen klogere af, at du deler informationer, da det er med til at skabe idéer for andre mennesker. Derfor behøver du ikke kun dele indhold, som har noget med din arbejdsviden at gøre.

Skriv om hvad du laver i virksomheden, eller hvad din holdning er til forskellige emner. Det skaber troværdighed, at du agerer som et menneske med følelser og idéer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *