4 ting som giver dig mere energi

typewriter with turkish coffee and radio

Dennis Kjærgaard har skrevet et glimrende indlæg om 13 gode arbejdsvaner, som motiverer ham, når han arbejder. De fik mig til at tænke over, hvornår jeg er mest produktivt skrivemæssigt.

Her får du nogle gode råd til, hvordan du får mere energi til at skrive tekster. Alle kan dog bruge disse råd.

Planlæg få arbejdsopgaver pr. dag.

Dennis Kjærgaard kommer også ind på dette i sit indlæg. Hvis du planlægger at skrive for mange ting, er der en stor sandsynlighed for, at du ikke får skrevet noget som helst.

Jeg var tidligere ekstrem dårlig til at planlægge få opgaver. Jeg planlagde altid en million ting hver dag, og hver dag rykkede jeg alle mine arbejdsopgaver til næste dag. Jeg følte aldrig, at jeg nåede noget, og hvis du gerne vil have stress, skal du blot gøre sådan hver dag, så skal det nok komme.

I stedet planlægger jeg få arbejdsopgaver pr. dag. Det føles godt, når disse arbejdsopgaver er nået, og jeg kan gå i gang med ting, som jeg ikke havde regnet med at nå.

Sådan skaber du overskud i dit liv.

Søvn

I gamle dage sov jeg kun 4-6 timer hver nat. Jeg syntes selv, at det virkede som en god idé, for så kunne jeg nå en masse. Hver gang jeg sad i en bus, tog eller som passager i en bil, faldt jeg i søvn med det samme.

Jeg drak ellers kaffe hele tiden. Hvis jeg ikke fik kaffe, kunne jeg falde død om midt på dagen. Jeg drak tre store krus kaffe hver dag. Ja, det var ikke blot kopper. Det var krus. Men jeg følte stadigvæk ikke, at jeg nåede noget.

Jeg besluttede mig for at prøve at sove mere. I dag har jeg droppet mit vækkeur, og jeg prøver at gå i seng på samme tidspunkt hver dag. Jeg har fået meget mere energi om dagen, og jeg når langt mere arbejde end tidligere. Mit fokus er simpelthen blevet forbedret.

De opgaver jeg løser, bliver løst bedre.

Søvn er det mest fantastiske, der findes. Drop vækkeuret og find ud af hvor lang tid du skal sove pr. dag. Jeg har selv været på det hold, som bildte sig ind, at jeg kunne nøjes med fire timers søvn pr. dag. Kroppen er en fantastisk størrelse, og du kan sagtens overleve på lidt søvn. Men du bliver dårligere til at fokusere, og din hjerne stopper med at virke ordentligt.

Nogen mennesker kan sagtens nøjes med få timers søvn. Test dig selv for at finde ud af, hvor dit naturlige punkt er.

Kost

Du får mere energi, hvis du spiser ordentligt. Du må selv finde ud af, hvad du synes, er god kost. Du ved nok godt, hvad det ikke er. 😀 .

Jeg lever efter stenalderkosten, sådan da. Jeg hører mange, som snakker om, at de skal have brød, pasta osv. for at overleve. Jeg har selv prøvet at leve på fuldkornsvognen. Min kæreste kaldte mig fuldkornsfascist.

Jeg var et pragteksempel for danske sundhedskampagner. Masser af fuldkorn (fuldkornspasta osv.) og et min. af fedt.

Derfor var jeg også skeptisk overfor stenalderkosten Jeg troede, at jeg havde masser af energi fra den mad, som jeg spiste. Sandheden var, at når jeg havde spist aftensmad eller frokost, blev jeg træt. Det gør jeg ikke mere. Nu har jeg masser af energi efter mad.

Hvis din mad gør dig træt og doven, bør du spise noget andet mad.

Min opfordring er, at du prøver at leve på en anden måde. Hvis du har brug for kaffe efter hvert måltid,  kan det skyldes to ting: Du sover ikke nok eller/og du spiser forkert.

Drik kaffe

Jeg sværger stadigvæk til kaffe. Jeg elsker kaffe. Ca. 15-30 min. efter at jeg har indtaget kaffe, skriver jeg klart bedst. Jeg drikker stort set kun kaffe om morgenen og begynder herefter at skrive.

Selv hvis du får nok søvn, er kaffe fantastisk. Det giver dig et ekstra kick, så du pludselig er helt frisk. Hvis du gerne vil have et morgenkick, skal du holde dig til kaffe. Andre kan godt lide te, men det giver slet ikke det samme koffeinkick.

Jeg kan klart anbefale mange af de 13 gode arbejdsvaner, som Dennis Kjærgaard skriver om. Selvom jeg ikke bruger dem alle sammen.

Prøv dig frem. Det er trods alt dit liv.

Jeg vil meget gerne høre om, hvordan du får masser af arbejdsenergi. Smid en kommentar.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *